2020: een bewogen jaar

Het Spoorweghavenpad ligt er rustig en nog net zo betoverend bij na de achtbaanrit van 2020 🎒 In maart leek de wereld abrupt tot stilstand te komen, maar juist toen viel de brief in de bus van het Spoorweghavenpad met de aankondiging van de fietssnelweg dwars door het stuk natuur. En zo werd Expeditie Leiden geboren, als bewonersinitiatief om de natuurwaarde van het gebied aan te tonen en zo te beschermen. Met meerdere fantastische experts en bewoners ontdekten wij de verborgen schatten van het Spoorweghavenpad. Wat blijkt: het bruΓ­st hier van het leven in een bijzonder mooi ecosysteem πŸπŸ¦—πŸ¦‹πŸŒπŸ•·πŸŒΌπŸŸπŸ¦†πŸ¦” Gelukkig hebben we ook de ogen van de gemeente weten te openen en is het fietspad van de baan.

Behalve het behoud van een waardevol stukje natuur, heeft Expeditie Leiden ervoor gezorgd dat wij als bewoners er veel over geleerd hebben. Bovendien hebben we geweldige mensen mogen toevoegen aan onze kenniskring, ieder met een groot hart voor de natuur! πŸ’š

Het natuuronderzoek van Expeditie Leiden zal in elk geval tot juli 2021 door blijven gaan, waarna wij een rapport uitbrengen met onze resultaten πŸ“œ Daarnaast zullen wij ook blijven strijden voor een beschermde status van dit gebied en soortgelijke waardevolle ecologische β€˜hotspots’ in de stad ✊

Wij wensen jullie een gezond 2021, vol met prachtige natuur om van te kunnen blijven genieten! πŸ€